کار تیمی در اتاق فرار

دسته بندی :مطالب اتاق فرار 24 مرداد 1400 scap 348

اتاق فرار و کار تیمی

ممکنه بعضی افراد مدعی باشن که می‌تونن به صورت انفرادی یه اتاق رو تموم کنن و همۀ معماهاش رو حل کنن. ما منکر این امر نیستیم. اگه می‌گن می‌تونن، لابد می‌تونن دیگه. اما حقیقت اینه که اغلب اتاق‌ها به شکلی طراحی می‌شن که برای حل چالش‌ها، حتما نیاز به یه تیم هست. توی این مقاله، می‌ریم سراغ تیم سازی اتاق فرار و سعی می‌کنیم پیشنهادهای موثری در این زمینه ارائه بدیم. با ما همراه باشید.

تیم خود را تکمیل کنید قبل از...

معماهای اسکیپ روم نیاز به جست و جوی زیادی دارن. هم جست و جوی فیزیکی، هم جست و جوی ذهنی. به همین خاطر، نیاز به یه تیم خوب هست تا بشه توی مهلت محدود بازی، مباحث و مناطق بیشتری رو تحت پوشش قرار داد.
نقاط ضعف خودتون رو بشناسید!

مثلا خود من، توی مشاهدۀ دقیق، ریاضیات و حافظه افتضاحم! اما توی شناخت الگو، پیدا کردن همبستگی‌ها و تقسیم‌بندی داده‌ها مهارت دارم. طبیعیه که وقتی بخوام یه تیم تشکیل بدم، افرادی رو پیدا می‌کنم که مهارت‌های متفاوتی از من داشته باشن.

هم‌تیمی‌های شما، نباید مثل شما فکر کنن. چون تو خودت رو داری که مثل خودت فکر کنه! پس باید بری سراغ افرادی که بتونن از پس چالش‌هایی که ممکنه توش گیر ‌کنی بر بیان. برای تیم سازی اتاق فرار نیاز به هم‌تیمی‌هایی داری که خارج از چارچوب فکر کنن. کدوم چارچوب؟ چارچوب ذهنی خودت!

هم به فرشید نیازه، هم به امیر!

مهارت داشتن توی حل معما رو نمیشه کمّی کرد. یعنی نمیشه گفت نمرۀ فرشید توی حل معما 75 هست و نمرۀ امیر 23. معماهای اتاق فرار به مجموعه‌ای از توانایی‌ها و استعدادها نیاز دارن که ممکنه توی هر فردی به اندازۀ مشخصی وجود داشته باشن.
باید حواسمون باشه که مهارت‌های هر عضو تیم، می‌تونه در کنار مهارت عضو دیگه، تقویت بشه. مثلا فرض کنیم برای حل کردن یه معما، باید تا پلۀ 100 برسیم. معمولا توی اتاق فرار پیش میاد که ذهن فرشید تا پلۀ 98 قد میده و دیگه نمی‌تونه فکر کنه. این‌جاست که امیر وارد عمل می‌شه و با استنباطی که می‌کنه، تیم رو دو پله می‌بره بالاتر و به 100 می‌رسونه.
در ادامه، چند مهارت مهم برای تیم سازی اتاق فرار رو لیست کردیم. هر کدوم از اعضای تیم شما -باید در حد خودشون- توی این مهارت‌ها حرفی برای گفتن داشته باشن.

جستجو: بعضی از اتاق ها، سرنخ‌هارو خیلی خوب پنهان می‌کنن. خیلی خیلی خوب.
مشاهده و تشخیص: آیا شیء مورد نظر، یه سرنخه؟ یا اینکه باعث انحراف تیم از مسیر درست می‌شه؟
همبستگی: معمولا یکی دوتا از اعضای گروه باید سرنخ‌های موجود رو به هم وصل کنن و به راه حل نهایی برسن. این قضیه گاهی اوقات نیاز به پیچش و واپیچش توی منطق عادی داره.
حفظ کردن: شاید لازم باشه تیم بازی، توالی اعداد یا نمادها رو به خاطر بسپاره.
ریاضی: معمولا توی بازی اتاق فرار از ریاضیات استفاده می شه. البته نه ریاضیات سنگین و پیچیده!
کار با کلمات: معماها و چالش‌های کلمه‌ای توی اتاق فرار خیلی دیده می‌شن.
تشخیص الگو: الگوهای اتاق فرار معمولا مزخرف و بی معنی دیده می‌شن. در حالی‌ که کاملا درست هستن. خب، این‌جا به شخصی نیازه که بتونه الگوهارو به غیر از این حالت مزخرف و بی‌معنی ببینه.
تقسیم بندی: اسکیپ روم هایی که ماجرای غیرخطی دارن، اغلب سخت و طاقت‌فرسا هستن. توی این جور مواقع، به فردی نیازه که بتونه یه اتاق رو به قسمت‌های جداگانه تقسیم کنه.
نظارت: برای هدایت تیم، نیاز به یه رهبر قوی هست. افرادی که مهارت رهبری و نظارت به امور رو دارن، می‌تونن تصمیم گیرندۀ نهایی تیم باشن.

یه تیم خبره چه ویژگی هایی باید داشته باشه؟

قبل از هر چیزی، باید به این توجه داشته باشیم که بازی اتاق فرار در وهلۀ اول، برای سرگرمی و تفریح هست. به همین خاطر، خیلی وقتا فقط کافیه چندتا از دوستاتون رو جمع کنید و برید بازی کنید. اما اگه بخواید یه تیم خبره و حرفه ای جمع کنید، یه سری ویژگی ها هست که باید توی تیم شما وجود داشته باشه.همون‌طور که ابتدای مقاله هم گفتیم، اتاق‌های فرار از مجموعه مهارت‌های مختلف اعضای تیم استفاده می‌کنن. لازمه که اعضای تیم شما، طول موج‌های مختلف فکری داشته باشن تا با کنار هم قرار گرفتن این طول موج‌ها، سرنخ‌های بیشتری مشاهده شه. معمولا افراد مختلف، نگاه‌های مختلفی به یک مسئله دارن. این همون چیزیه که شما توی بازی اتاق فرار بهش نیاز دارید.

تنها راه و موثرترین راه برای پیشرفت تیم شما اینه که اتاق های زیادی رو با هم انجام بدید. زیاد بازی کردن باعث می‌شه شما بفهمید هر کدوم از اعضا به چه دردی می‌خورن؟ کی با کی بهتر کار می‌کنه؟ طریقۀ کار قفل‌ها و کلیدهای مختلف به چه صورت هست؟
یه تیم باتجربه دیگه نگران نحوۀ کار کردن اعضا با هم‌دیگه نیست. در واقع، این تیم حالا می‌تونه فقط روی حل کردن چالش‌ها و خودِ اتاق تمرکز کنه. خاصیتی که خیلی از تیم‌ها دنبالشن.

فروتنی، خضوع و خشوع!

فروتنی توی اتاق فرار یعنی چی؟ یعنی درک نقاط قوت و ضعف خودتون. یعنی هر کدوم از اعضای تیم، بدونن برای طی کردن مسیر پیش روشون، نیاز به مشارکت هست. دونستن نقاط قوت و ضعف هم‌تیمی‌ها، به یافتن افراد مناسب برای یه چالش خاص کمک می‌کنه. پس خجالت نکشید! اگه ریاضی‌تون ضعیفه، بیانش کنید!
در هر حال، این یه حقیقته که همه از این که احمق به نظر برسن می‌ترسن. خیلی از مردم همیشه می‌خوان قهرمانِ قصه باشن. یا یه عدۀ زیادی فقط می‌خوان ایدههاشون شنیده شه. اما ما باید به این درک رسیده باشیم که اتاق فرار جای خودخواهی نیست. شما قرار نیست توی همه‌چی نقش داشته باشید.
پس یه کم جا برای بقیه بذاریم…

scap

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0